Odeća u boji hormona sreće

Odeća u boji hormona sreće
01.04.2023.

Odeća u boji hormona sreće

 

Dopamin je poznat kao jedan od “hormona sreće” (zajedno sa serotoninom), koji snažno utiče na raspoloženje i motivaciju. Postoje razni načini da podignete nivo dopamina u vašem telu: ishranom, kroz fizičku aktivnost i kvalitetan san, slušajući omiljenu muziku, meditacijom, ali da li ste znali da isti efekat možete postići samo odabirom odevne kombinacije?

Izdvojte trenutak i promislite o tome kako se danas osećate. Zatim zavirite u svoj orman i odaberite boje, materijale i dezene koji vas usrećuju. Nakon toga eksperimentišite sa raznim kombinacijama i prepustite se magičnoj terapiji bojama. Česitamo! Upravo izgledate kao vaša omiljena modna ikona čijem se samopouzdanju svakodnevno divite, ali ne zaboravite da se usput zahvalite novom modnom trendu koji je preplavio čitav svet: dopaminsko oblačenje!

U čemu je tajna? Šareno, razigrano, u svim bojama – tako izgleda odeća koja mami osmeh na lice i podiže raspoloženje.

Pravila dopaminskog odevanja skoro da ne postoje – važno je samo da odaberete komade u kojima se osećate kao najbolja verzija sebe! Zaboravite na razne savete oblačenja i trendove koji dominiraju već jednostavno uskočite u boje koje vas raduju i uživajte u dobrom raspoloženju. Jer magija dopaminskog oblačenja krije se upravo u tome što ne postoji definicija toga kako da se obučete srećno, a zasigurno vas neće zaustaviti fashion policija koja tvrdi da niste u trendu.

Zapravo, dopaminsko oblačenje jeste trend, međutim, on ne promoviše zaseban stil, nego vam predlaže da birate komade i nijasne koje volite. A ukoliko vam i dalje nije najjasnije o čemu je reč, predlažemo da zavirite naš bogat asortiman gde se krije širok odabir vesele dopaminske garderobe. Haljine neodoljivih boja, majice i bluze, pantalone, suknjice sada su na naše rafove stigle i u bojama dopamina!

Upečatljive boje poput zelene, crvene, plave, roze i narandžaste kriju iza sebe razne emocije, a svaka od njih podstiče energiju koja nam je najpotrebnija u tmurnim danima. A pogledajmo sada šta modna psihologija kaže o teoriji boja. Smatra se da svaka boja sa sobom nosi autentičnu energiju:

  • crvena predstavlja samopouzdanje, strast i uzbuđenje;
  • ljubičasta je simbol harmonije i uravnoteženosti;
  • narandžasta podstiče kreativnost;
  • žuta komunikativnost, dok zelena i plava smiruju.

Zaista zvuči neverovatno, ali naučnici tvrde da ono što nosite može znatno uticati na to kako se osećate, a zašto onda ne biste birali boje koje vam mogu povratiti elan?

Šareni autfiti hit su ove sezone, verujte bićete primećene gde god da krenete. Vreme je da začinite vašu paletu boja! Prepustite se čarima dopaminskog oblačenja i iznenadićete se šta sve može da se dogodi kada iskočite iz svoje zone komfora.

Ne osećamo se svaki dan onoliko veselo koliko bismo želeli, a takozvani feel-good hormon je baš ono što svima nama ponekad treba, tako da baš tada, izraz ja sam ono što nosim dobija još veće značenje. Odeća zaista može pozitivno da deluje na naše raspoloženje i samopouzdanje, stoga ne ustručavajte se od ideje da nosite ono što baš želite da obučete. Liberalna moda je u punom zamahu, a vi ste sami sebi jedini stilista, dizajner i kritičar, jer je najvažnije upravo ono što vi mislite i kako se vi osećate. Zato požurite u slobodu i ne ograničavajte se. Izaberite boje koje vas raduju, eksperimentišite sa nijansama, uhvatite svoju ličnost i razveselite sebe i svoje okruženje. Obucite dopamin!