Skandinavska moda u Srbiji

Skandinavska moda u Srbiji
14.12.2023.

Otkrivamo zašto su trendovi skandinavske mode prevazišli svoje okvire i našli značajno mesto u ormarima svih generacija na ovim prostorima.

Autentičan stilski osećaj ne prati slepo trendove, već to radi suptilno dodavajući modne aktuelnosti bezvremenim komadima. Žene u Srbiji žive sa modom i naučile su da poput Italijanki neguju klasiku, tradiciju, džins, a poput Parižanki detaljima podižu svoju modnu kombinaciju i daju joj lični pečat. Skandinavska moda donosi duh severa u garderober svake Srpkinje čiji se stil lako uklopi u minimalizam iste.

Čini se da smo nekada voleli da kupujemo stvari sa potpisom velikih dizajnerskih kuća, ali kao da nam danas nije cilj da sav novac potrošimo na garderobu tog profila. Možda samo bolje planiramo gde ćemo uložiti novac, dok prazne uglove naših ormana punimo garderobom koja osim kvaliteta ima i pristupačnu cenu. Ključ je u tome da su i naše žene otkrile, poput Skandinavki, da je novac bolje ulagati u komade i odeću koja može da se nosi baš svaki dan.

 

Na prvom mestu must have nepogrešivih komada su kvalitetan džins, čuvena crna haljina, klasičan džemper i štepana jakna. Jednostavnost je imperativ i ključ kad je ovaj stil u pitanju. 

Ipak, negujući taj stil ne treba zaboraviti kvalitetne komade iz reda aksesoara, koji ove sezone dolaze u predimenzioniranoj veličini poput minđuša, torbi i kaiševa. Reč je o stajlingu gde svaka žena bez mnogo napora izgleda drugačije, jedinstveno i atraktivno prikazujući kroz odevnu kombinaciju njen karakter.

 

 

Na sreću, skandinavski stil se dosta promenio tokom poslednjih godina, te tako minimalistička vizija osvežena raznobojnim stilovima i printovima postaje laka za integrisanje u stil svih uzrasta. Prednost imaju komadi večne klasike koji se godinama iznova nose i neograničeno kombinuju. Karakteristična je udobnost, ali i paleta boja u kojoj dominira pastelna.

 

Skandinavski stil zaokružen je i obućom sa pažljivo odabranim detaljima koji su savršeno uklopljivi u ostatak garderobera. Koračajući prema zakonitostima skandinavskog stila, jedno je sigurno: lako i udobno je novi moto savremenog čoveka i žene, u eri u kojoj moda radi za nas.