Trendovi koji će dominirati u 2023. godini

Trendovi koji će dominirati u 2023. godini
01.03.2023.

Trendovi koji će dominirati u 2023. godini

 

2023. godina nam donosi i nove modne trendove i sigurno se pitate šta će se to nositi u ovoj godini. Vesnici mode, svetski dizajneri, influenseri i javne ličnosti nagoveštavaju nam kakve kombinacije ćemo najčešće viđati u ovoj godini. Po svemu sudeći, očekuje nas uzbudljiva i šarena sezona, stoga hajde što pre da pređemo na stvar(i)!

All over jeans (denim)

Teksas nikada nije napuštao svoj modni presto i to je razlog zbog kojeg ga toliko volimo. Ove godine na skoro svim modnim pistama high fashion brendova možemo videti teksas kreacije od od glave do pete. Pravilo kombinacije boja i tekstura više ne važi, tako da koji god komad da odaberete nikada nećete pogrešiti. Teksas više nije rezervisan samo za svakodnevne prilike već ga možete kombinovati i za svečane prilike i nositi ga kroz kombinezone, teksas haljine, suknje. Bilo da vam je potreban za svakodnevne ili svečane prilike, u našem bogatom asortimanu pronaći ćete sve što poželite: farmerice, košulje, haljine, kombinezone, pa i matching teksas outfite. Svetska modna scena poručuje da će 2023. godina biti godina:  širih krojeva farmerica visokog ili niskog struka, patchwork detalja kontrasnih dezena teksasa, teksas košulji i suknjica.

Blejzer

Nekada glavni autfit poslovnih dama, a danas jedan od glavnih trendova i zvezda street stila - blejzer. Najveće modne ikone znaju da se blejzer lako može upariti sa ležernim teksasom, a može se nositi i kao haljina uz par omiljenih čizama. Jednobojni ili karo dezena, oversize ili ukrojeni blejzer je samo dovoljan da učini magiju i vaš stil učini neprikosnovenim.

Šljokice

Možda je praznična sezona gotova, ali šljokice i svetlucavi odevni komadi nastavljaju da žive na ulicama modnih metropola. Trendovi za ovu zimsku sezonu nam pokazuju da šljokice nije teško uklopiti u svakodnevne odevne kombinacije i da one nisu rezervisane samo za praznične večernje izlaske. Ukoliko volite šljokice i detalje, sada je vreme da zasijate!

Kargo pantalone

Evo dobrih vesti za sve fanove urbanog stila: kargo pantalone se vraćaju u modu! Na gotovo svakoj modnoj pisti možemo videti pantalone upadljivih džepova užeg ili šireg kroja. Kargo model je 2000. godine stekao veliku popularnost, te se ove godine nalazi i u našoj ponudi u raznovrsnijoj i udobnijoj formi nego ikada. Možete ih nositi tokom čitave godine sa jednostavnim topovima ili atraktivnim blejzerom i prilagodite svoj outfit kako u toplijim, tako i u hladnijim mesecima.

Kožne pantalone

Popularne kožne pantalone najbolji su izbor za one koji uživaju u nešto ekstravagantijoj pojavi, ali najbolja stvar je što uz njih možete prigrliti i minimalistički stil, uz jednostavne bluze i sportske patike. Ovaj komad odeće takođe se lako prilagođava i elegantnom street style izgledu, tako da jednostavne pantalone sada možete zameniti urbanim kožnim pantalonama. Ovo je modni klasik u kojem ćete izledati šik i na poslu i u izlasku.

Cut out komadi

Haljine sa izrezom su se vratile u modu poslednjih nekoliko godina, a sada su u punom jeku. Njihova popularnost izuzetno je porasla nakon bezbrojnih pojavljivanja u medijima, od vaših omiljenih serija, preko Instagrama, pa sve do modnih pista. Ovaj stil je odličan način da naglasite vaše najbolje adute, a ukoliko još uživate u nešto ekstavagantijoj pojavi, ovo je najbolji izbor za vas!

Providni detalji

Za nostalgičare i obožavaoce mode 2000’s:  Transparentni detalji na cipelama, torbicama i odeći ulaze na velika vrata u 2023. godini. Providni detalji će ove sezone postati vaš najbolji modni prijatelj, igrajte se i eksperimentišite, jer moda je zabava.

A šta modni eksperti kažu kada je reč o bojama koje će dominirati u 2023?

Zeleni talas preplavio je ulice modnih prestonica, a njegov potencijal ne zna za granice! Nijanse najpopularnije boje ove sezone kreću se od najsvetlie pastelne, preko neona i maslinasto zelene, pa sve to glamurozne smaragdno zelene koju možete kombinovati u najrazličitijim varijantama! Kada pomislimo na zelenu, prva asocijacija je nešto osvežavajuće i umirujuće, a modni psiholozi smatraju da ona ublažava stres i da je veoma pogodna za poslovne razgovore i sastanke. Naravno, zeleno je i šik, moderno i urbano, zato ukoliko ste ljubitelj upadljivih kombinacija ova boja postaće vaša omiljena! Morate priznati da nema ništa osvežavajuće, kao vedra zelena usred proleća.

Još jedna boja će dominirati u ovoj godini: ružičasta neće biti rezervisana samo sa barbike i devojčice. Očekuje se da će pink biti svuda u 2023.godini i to u svim nijansama. Barbiecore trend se nastavlja i deluje da nas hot pink neće napustiti još neko vreme. Ove jarke boje razveseliće tmurne dane, a za koji god komad odeće da se odlučite nećete pogrešiti: od košulja i bluza, preko pantalona i haljina. Oživite svoje dečije snove kroz stil vaše omiljene igračke, jer konačno je ponovo popularno biti barbika!